2019. szeptember 19., csütörtök

SZEPTEMBERI STRESSZELŐ - GYERMEKBAJOK

Az iskolakezdés a gyermekek életében nem a HURRÁ érzését kelti. Bármekkora a lelkesedése, mindig lappang mögötte egy kis szorongás, stressz hiszen az iskola a legtöbb esetben a követelmények intézménye. 


Mit tehet a szülő?




Az otthoni pihenő időszakokat fontos betartani, tehát nem szerencsés még a hétvégét is tanulással tölteni, a terhelés fokozása nem vezet sehova, csak mégtöbb szorongás, ellenállás lesz belőle.  Azt az érzést kifejleszteni a gyermekben, hogy a jegyek az Ő mércéi miszerint kitűnő, jó, közepes esetleg nem felel meg....nagyon káros és helytelen is. 


A gyermekünkkel együtt töltött értékes időt tegyük felejthetetlenné s ehhez nem kell anyagi beruházás. Hiszen a gyermeknek az a legfontosabb, hogy körülvegyük Szeretetünkkel s ez ingyen és korlátlan mennyiségben rendelkezésére áll minden szülőnek! 




Bármilyen programon veszünk részt - az "együtt tv-zés" nem tartozik ide! - lehet az akár egy parkbéli séta, gesztenye vagy falevél gyűjtögetés, bogarak felfedezése a fűben - mindig teljes figyelmünket élvezze és ez az ami emeli az együttlét értékét!
A gyermek a csodák korát éli még iskolásan is és ezt úgy tudjuk megőrizni a számára ha vele szárnyalunk. 

Az együtt töltött idő növeli magabiztosságát, oldja a szorogást a hétköznapoktól, mert ott van számára a Biztos Érzelmi Háttér.



Ha problémád, kérdésed lenne Tanácsadás:
aranka.h1@gmail.com 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése