2019. július 15., hétfő

AZ ELME KIÜRÍTÉSE - Gondolatminták és azok hatásai

Reggeli ébredésünktől kezdve száguldanak fejünkben a gondolatok. Eltölltik elménket, kiszorítják a helyet minden más elől. A gondolatok - nevezzük most őket programoknak  - úgy futnak egész nap a háttérben, hogy akaratlanul is befolyásolják nem csak a napunkat, de egész létezésünket!

Ezek azok a rossz "kódok" melyeket szorgalmasan - napi szinten - ki kell iktatnunk ahhoz, hogy " jól fusson a számítógépünk" vagyis az agyunk.


Ki kell ürítenünk az ELMÉNKET.



A módszer rendkívül egyszerű és éppoly hatásos. Keresd meg a saját Én teredet az otthonodban. Milyen ez? A legcsöndesebb és nyugodtabb hely, ahol valóban jól érzed magad. Válassz időpontot, amikor kb. 30 percig nem zavar meg semmi, (telefonod legyen kilőve) ülj le, helyezkedj el kényelmesen. Ügyelj rá, hogy laza legyen a tested.
Hunyd le a szemed és....ne gondolj semmire. Ettől sokan rögtön megijednek, de lényeges, hogy ne görcsölj rá...a gondolatok jönni fognak csőstől, az a dolguk ...semmi gond, hagyd őket picit jönni  - menni, csak ne menj bele egy témába se, engedd, hogy tovaszálljanak.
A türelmednek meglesz a gyümőlcse ugyanis egy idő múlva észreveszed, hogy a csend körülvesz. Ebben kell elidőznöd, mert ilyenkor rendkívül értékes dologgal cserélődik fel a gondolatcsokor. Amit ugyanis először semmiként érzékelsz az   a Létezés igazi Tudata.

Annyi a dolgod, hogy beengeded az elmédbe és minden egyes alkalommal amikor leülsz így a saját CSEND IDŐDBE, akkor találkozol vele s befogadod újra és újra.
Mit nyerhetsz ezzel, mi történik ekkor?
A kusza és sokszor negatív gondolatcsomagjaidat felváltja ez a
Tiszta Gyógyító Forrás, mely a legerősebb energia az Univerzumban! Letisztítja, kitárja elmédet. Helyet ad a világos gondolkodásnak. 
A jó gondolatok  gyógyítanak is, hiszen tudjuk, betegségeinket a rossz gondolatmintáink idézik elő.


A fenti gyakorlatot nevezzük meditációnak. S mivel láthatóan könnyű az elsajátítása és rendkívül értékes és hasznos, ezért ajánlatos napi rutinná fejleszteni életünkben.






 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése