2020. január 18., szombat

MIK AZOK AZ EGREGOROK?






Lehet úgy véled egy meséből ugrott elő ez a kifejezés, de ne feledd a mesék igazak! A mesékben tudatosan vannak elrejtve azok az Alakok, Lények, Történések melyek körülöttünk fantasztikusnak tűnő, de energiával bíró, láthatatlan létezők.

Az egregorok azok az óriás méretű gondolatmonstrumok melyet a kollektív elme – a tömegek együttes, egyirányba mutató gondolkodása – bocsát ki. Ez általában egy nagyon is részrehajló gondolatsorból önmagát felépítő/megszaporító gondolattömeg. Lehet ez pozitív, de akad bőven negatív töltetű is. Vannak vallási, tudományos, faji, orvosi és még bármely dologra fókuszált beidegződésből kialakult egregorok. Nagyon sok fajta egregor van, így minden ilyen egy Becsatlakozást indít el, ha nem vagy Tudatos. Érdemes tehát megvizsgálni mi az, amivel egyetértesz s mikor lesz benned ellenállás. Az ellenállás egy jó mutató ahhoz, hogy itt valami nem kerek.
A Te belső mutatód az ÖSZTÖN melyre évszázadok óta rásütötték a „CSAK ösztönös” bélyeget, ezért a kézlegyintés lett a jelzés és ez elhessegette a nagyon is helyénvaló kételkedést az elmében. 
          
Ha konkretizálnánk pl. egy vallás követői akkor illeszkednek bele a rendszerbe, ha/amíg követik annak előírásait, szigorú követelményeit, egyetértenek mindennel. Amikor bármiféle kritikát fogalmaz meg az egyén a rendszer ellen az már lázítást sejtet, így ő eltávolításra kerül a bomlasztás megakadályozására. Ugyanez a helyzet a tudományos világban is. Ha túlzottan ÚJ és az eddigiekkel ellentmondó – azt megkérdőjelező - egy Gondolatsor egy kutatás és olyasmit állít, ami alapjaiban ellentmond az addigi tudományos munkáknak akkor az illető tudós „lapátra kerül” hisz felforgatná az addig jól bevált és elfogadott téziseket, egregort!

Természetesen van pozitív, jó irányba mutató egregor ilyen egy Nép összefogása a Békéért, az EGYség megteremtéséért. Ilyen a SZERetet alapú gondolkodás …stb.
Tehát lényege, hogy HAT, hatással van, elsodor, beszippanthat ezért az átlagember nem tud objektívan, elfogultság nélkül gondolkodni bizonyos témakörökben. Ameddig a foglya vagy nem látod a rendszerét, amint kilépsz az egregor bűvköréből mintegy kívűlröl/fölülről fogod látni azt a magába szippantó rendszert, ahogyan működik.
 Amint átvizsgálva az életed megtalálod ezeket a gyenge pontokat, kiiktathatod megfelelő TUDATOS hozzáállással, sőt józan paraszti ésszel ahogyan azt a magyar nyelv oly ékesszólóan mondja.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése